El Consell d’Urbanisme té facultats informatives i deliberatives per millorar els processos de participació en matèria urbanística, formular i plantejar criteris i alternatives d’ordenació, considerar les propostes de planejament per garantir els objectius del desenvolupament sostenible, així com estudiar, proposar i seguir les mesures i les actuacions a emprendre per fomentar la participació ciutadana en la tramitació de les figures de planejament general i derivat, quan es consideri que la seva transcendència així ho justifiqui.
Informar a la ciutadania dels aspectes que tinguin relació amb l’ordenació urbanística de Palau-solità i Plegamans, per estimular-ne el coneixement per part de la població.
Promoure el diàleg i la participació de la ciutadania en els processos de decisió sobre la ordenació urbanística del municipi. Aquesta participació tindrà lloc de manera particular en el seguiment dels processos de primera formulació del nou POUM, la revisió total o parcial o modificació puntual del planejament general del municipi que siguin d’ordenació urbanística estructural , així com, si s’escau, d’aquelles altres figures de planejament derivat i d’instruments de gestió quan es consideri que la seva transcendència així ho justifiqui.
Incorporar-se com a òrgan sectorial d’urbanisme en els processos participatius d’abast global que s’endeguin al municipi.
Les funcions bàsiques del Consell són les següents:
Deliberar i avaluar sobre els afers que presenti l’Ajuntament i fer el seguiment i l’avaluació dels programes anuals.
Proposar conjuntament solucions a problemes concrets del sector.
Col·laborar en els estudis i en l’elaboració de programes i projectes.
Fer el seguiment de la gestió municipal sobre els temes relacionats amb el sector.
Deliberar sobre les aportacions que faci qualsevol membre del consell i valorar-les.
Elaborar propostes relatives a l’àmbit d’actuació del Consell municipal, que podran elevar-se a la Junta de Portaveus i/o la Comissió Informativa competent en la matèria per incloure’s, si escau, a l’ordre del dia del Ple municipal corresponent.
Ser un òrgan de consulta en els processos d’elaboració d’ordenances relacionades amb el seu àmbit sectorial, no solament durant els períodes d’informació pública expressa, sinó també durant els mateixos treballs d’elaboració.
Desenvolupar la implantació de l’Agenda 2030 i Agenda Urbana
Les competències que té assignades el consell, s’entenen que abasten com a mínim, els àmbits següents:
Composició del Plenari
Presidència delegada: Naomi Mora, grup municipal ERC-AM
Vocals:
Patricia Freire, grup municipal ERC-AM
Sergi Plaza, grup municipal ERC-AM
Montse Flores, grup municipal ERC-AM
Joan Enric Mogas, grup municipal ERC-AM
Isvett de la Osa, grup municipal ERC-AM
Jordi Aranda, grup municipal ERC-AM
Marc Sanabria, grup municipal PSC
Ignasi Martínez grup municipal PSC
Substitut grup municipal PSC: Giovanna Sánchez
Laura Navarro grup municipal JUNTS x Palau
-
Andrés Martínez grup municipal Cs
Un/a representant de cada entitat inscrita en el Registre Municipal d’Entitats i Associacions Ciutadanes en l’àmbit d’urbanisme
Un/a representant de l’Associació de Comerciants
Un/a representant del conjunt de les AFAs del municipi
Un/a representant de cada Associació de Veïns
Un/a representant casal Gent Gran
Un/a representant del col·lectiu de persones joves a proposta de la Descordinadora
Un/a representant de cada associació d’industrials inscrita en el Registre Municipal d’Entitats i Associacions Ciutadanes
Si s’escau, persones de títol individual proposades per la regidoria, en l’àmbit del Consell de reconeguda vàlua en el sector del Consell, en un nombre que no superi la tercera part del Consell.
Podran ser membres del Consell, amb veu i vot, veïns i veïnes del municipi que ho sol·licitin prèviament i quan els membres del Consell donin el consentiment pel mecanisme previst en l'article 9 d'aquest Reglament, i sempre que no superin en un terç la composició total dels seus membres.
El/La secretari/ària, amb veu i sense vot, que serà una tècnica de l’àrea nomenada per Resolució d’Alcaldia a proposta de la presidència del Consell.
1. La Presidència
2. La Vicepresidència
3. El Plenari.
4. La Secretaria.
5. Les Comissions de Treball.
6. Les taules sectorials ( voluntari)
Compartir