Els veïns si veïnes de Palau-solità i Plegamans decidiran en que volen invertit 120.000 euros del pressupost municipal.
L’edició d’aquest any focalitzarà els esforços en seleccionar propostes de futur per al municipi en dos àmbits que són considerats estratègics per part del govern municipal i que formen part del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-23: transició ecològica i educació. En aquest sentit, durant la primera fase dels treballs, que s’estendrà del 22 de novembre al 31 de gener, l’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania dos canals per a la recollida lliure de propostes d’aquests dos àmbits: l’espai web tutries.palauplegamans.cat i el fulletó inicial de presentació del projecte, que es repartirà a totes les llars del municipi i contindrà una butlleta física a dipositar en qualsevol dels espais habilitats per a la recollida de propostes.
Una aposta per la deliberació col·lectiva i les propostes de grup
Una de les prioritats dels Pressupostos Participatius d’enguany és afavorir la deliberació col·lectiva i la presentació de propostes de grup. És per això que està previst realitzar diversos tallers participatius amb diferents col·lectius del poble, com ara centres i espais educatius. El primer d’ells tindrà lloc el mateix dilluns 22 de novembre en acabar l’acte de presentació del projecte i consistirà en una dinàmica participativa per a l’extracció de propostes ciutadanes. Des de l’Ajuntament es convida tots els veïns i veïnes del municipi a sumar-se a participar en aquesta sessió, contribuint així a donar un bon tret de sortida als Pressupostos Participatius d’enguany.
Un cop finalitzat el període de recollida de propostes, una Comissió Inter-departamental de l’Ajuntament realitzarà el filtrat de tots els projectes recollits i comprovarà quines propostes compleixen amb els requisits recollits en les bases del procés. Les propostes que superin aquest primer tall passaran a un Fòrum Ciutadà de Priorització, on els assistents escolliran els projectes finalistes, que passaran a la votació ciutadana final.
Podran votar totes aquelles persones empadronades a Palau-solità i Plegamans que en data 15 de gener de 2022 tinguin 16 anys o més.
Criteris que han de complir les propostes per ser considerades vàlides
Han de ser propostes relatives a algun dels 2 àmbits següents: Transició ecològica / Educació
No poden provocar exclusió social.
No poden referir-se a actuacions que ja s’estiguin duent a terme.
Cal que siguin propostes viables tècnicament.
No poden contradir el marc jurídic i legal existent, així com tampoc altres plans o projectes ja aprovats per l’Ajuntament.
No poden comprometre el Pressupost Municipal d’exercicis futurs
Podeu participar en aquest procés des de la plataforma https://tutries.palauplegamans.cat/ca/, on trobareu les fases del procés i informació per participar-hi.
Participa!
Compartir